Po vyndání z pece je každé pečivo teplé a většinou i dobré. Na tom tradičním si ale pochutnéte i po pár hodinách. Jestli například chléb, který jste koupili, vrátíte druhý den do chlebníku a nebo dáte usušit králíkům, je dáno způsobem jeho výroby.

Kvalitní chléb musí vznikat pod rukama zkušených pekařů, kteří vědí, co je to kvásek, jak a kdy ho míchat, kdy dát chleba do pece a kdy ho vyndat ven. V tom je tajemství zázraku zvaného dobrý chléb. To zkrátka v pícce s kolečky mezi regály s čajem a kompoty nevykouzlíte.

A stejné je to i s ostatním pečivem. Aby Vám kobliha neztvrdla dřív, než vystydne čaj, abyste si housku nožem rozkrojili a ne rozdrolili, kupujte si pečivo u opravdových pekařů.

České pekařství jsme v Lučanech založili v roce 1992, Krakonošovo pekařství ve Vysokém o tři roky později. To je dost dlouhá doba na sbírání zkušeností, abychom věděli, jak udělat dobré pečivo, které Vám bude chutnat.